UROLOGIJA
Sečnica LagunaMed

Sečnica

Sečnica je cevasti organ, ki služi kot kanal za prenos urina iz sečnega mehurja v zunanjost telesa. Pri moških sečnica prehaja skozi penis, medtem ko pri ženskah poteka od mehurja do sečnice, ki se odpira navzven nad vaginalno odprtino.

Njena glavna funkcija je prenašanje urina iz mehurja navzven med procesom uriniranja. Sečnica pri moških opravlja tudi vlogo v transportu semenčic kot del reproduktivnega sistema.

Sečnica je običajno sestavljena iz več plasti tkiva, ki vključujejo notranjo sluznico, mišično plast in zunanjo plast vezivnega tkiva. Te plasti so pomembne za ohranjanje integritete sečnice ter zagotavljajo, da se urin prenese brez uhajanja ali puščanja.

Morebitne težave s sečnico, kot so okužbe sečil, vnetja, zožitve ali kamni, lahko povzročijo nelagodje, težave pri uriniranju ali druge težave z urinarnim sistemom. Zdravniška pomoč, ki jo nudijo izkušeni urologi v ambulanti Lagunamed, najprej opravijo temeljit pregled, nato izpeljejo diagnostične preiskave in nato pristopijo k ustreznemu zdravljenju.

Sečnica LagunaMed
Sečnica

ZDRAVNIKI, ki pokrivajo ambulatno SEčNICA

Robert Pantar, dr.med.

Specialist urolog