Politika zasebnosti

Politika varstva osebnih podatkov obravnava ravnanje z informacijami, ki jih LagunaMed d.o.o. (ponudnik) dobi od obiskovalca, ko ta obišče spletno mesto podjetja LagunaMed d.o.o. ali ko obiskovalec upravljalcu posreduje podatke na drug način (preko nakupa preko telefona, e-maila ali drugače).

Politika varstva osebnih podatkov velja za podjetje LagunaMed d.o.o., za upravljalca in pogodbene izvajalce, ki dejavnosti izvajajo za podjetje LagunaMed d.o.o.

Vse naše aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS št.181, ETS št. 185, ETS št. 189)) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, 163/22; ZVOP-2), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15) itd.).

Upravljalec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Podatki o upravljavcu:

LagunaMed d.o.o. , Linhartova cesta 9, 1000 Ljubljana

Identifikacijska številka za DDV: 88666824

Telefon: +386 1 777 0330

E-pošta: info@lagunamed.si

Katere osebne podatke obdelujemo?

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • Osnovni kontaktni podatki (ime in priimek, telefonska številka, e-naslov).
  • Podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili).
  • Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe (predmet nakupa, cena, način plačila, datum plačila, podatki o izdanem računu ipd.).

Načini uporabe podatkov

Vaše osebne podatke uporabljamo:

  • kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago/storitve);
  • kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;
  • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete;
  • kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

  • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;
  • sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;
  • tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte in SMS sporočil) v primeru izdanega dovoljenja;
  • za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;
  • za statistične analize o prodaji našega blaga/storitev in o uporabi naših spletnih strani;

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi?

  • Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.
  • Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.
  • Podatke, ki so potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med upravljalcem in kupcem, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).
  • Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma jih pripisati vam.

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov za potrebe trženja je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za obdelavo naročila).

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov?

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven podjetja LagunaMed d.o.o.) razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni izvajalci). Pogodbeni izvajalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

  • ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil;
  • ponudniki pošiljanja sms sporočil;
  • ponudniki programerskih in spletnih rešitev;
  • ponudniki storitev marketinga;
  • računovodski servis.

Pogodbeni izvajalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Pogodbeni izvajalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

 Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica?

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:

  1. da od nas kadarkoli zahtevate:
  • potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;
  • dostop do osebnih podatkov;
  • informacije o namenu obdelave;
  • informacije o vrsti osebnih podatkov;
  • informacije o uporabnikih ali kategorijah uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah;
  • predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja;
  • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;
  • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;
  • popravek netočnih osebnih podatkov;
  • omejitev obdelave, kadar:
    • oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
    • je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
    • osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
  • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
  • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
  • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;
  • da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.
  1. pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Svobodna izbira

Informacije, ki jih o sebi posredujete, nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ponudniku ne boste posredovali, potem do nekaterih mest, oziroma funkcij na spletni strani ne boste mogli dostopati.

Če se spremenijo vaši osebni podatki (poštna številka, e-naslov, fizični naslov, telefonska številka), vas prosimo, da nas o spremembah obvestite na e-naslov info@lagunamed.si.

 Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki ali na katerikoli kontakt podjetja LagunaMed d.o.o.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki bomo odgovorili brez odlašanja oziroma najkasneje v roku 14 dni od prejema vaše zahteve.

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

Kadar koli dostopate na spletno stran, se splošni, neosebni podatki (število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti naše spletne strani in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Piškotki

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

V primeru, da imate na vašem brskalniku že hranjene piškotke bodo po zavrnitvi ti piškotki ostali, vendar se ne bodo shranjevali novi piškotki. Po preteku časa veljavnosti piškotka bodo le ti tudi odstranjeni.

 

Seznam piškotkov na domeni lagunamed.si

Nujni piškotki

XSRF-TOKEN

Varnostni piškotek za Cross-site zaščito

Veljavnost: čas seje

lagunamed_session

Session cookie potreben za delovanje spletnega mesta

Veljavnost: čas seje

 Opcijski/analitični piškotki

cookieconsent_status

Piškotek hrani informacijo, če je uporabnik kliknil “Potrjujem” na obvestilu o piškotkih.

Veljavnost: čas seje

_ga

Podrobnosti na strani https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Veljavnost: 2 leti

_gid

Podrobnosti na strani https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Veljavnost: 24 ur

 _gat

Podrobnosti na strani https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Veljavnost: 1 minuta

Varnost

Ponudnik si prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem.

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na našem spletnem mestu.

Posodobljeno: 01.01.2024.

OPOMBA:

Večina fotografij uporabljenih na naših spletnih straneh so last podjetja LagunaMed d.o.o. Vse ostale pa so bodisi posnete samostojno, kupljene prek portala, ShutterStock, ali prenesene iz brezplačnih portalov Pexels, Pixabay ali Unsplash, ki ponujajo slike brez avto