dr. Robert Košak, dr. med

Specialist kirurg za poškodbe in obolenja hrbtenice

Dr. Robert Košak, dr. med. je specialist ortoped, specializiran za obolenja hrbtenice. V svoji bogati, več kot 25 letni, karieri je opravil preko 85.000 pregledov in 7.500 operacij hrbtenice, med njimi tudi težje deformacije kot edini hrbtenični kirurg v Sloveniji.

Diplomiral, magistriral in doktoriral je na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Do leta 2018 je bil zaposlen v Kliničnem centru Ljubljana na Ortopedski kliniki, na Oddelku za kirurgijo hrbtenice. Iz tujine je prinesel nekaj novih metod s področja zdravljenja skolioz in jih kot edini v Sloveniji še vedno izvaja. Tako je uvedel prednji pristop zdravljenja skolioz in uvedel Growing rod MAGEC sistem pri zdravljenju skolioz najmlajših otrok. Večkrat se je izobraževal na uglednih tujih inštitucijah (Kanada, Avstrija, Nemčija, Švica), opravil številna predavanja ter objavil več znanstvenih in strokovnih člankov s področji, ki jih pokriva v svojem delu.

Še vedno izvaja le hrbtenične operacije in sicer operacije celotne hrbtenice, od vratne, prsne in ledvene. Ukvarja se s celotno patologijo hrbtenice.

Njegovo ožje področje je zdravljenje otroških deformacij hrbtenice (skolioze).

Specialistična znanja

Operacije deformacij hrbtenice (skolioze) pri otrocih.
Operacije diskus hernije z minimalno invazivno metodo.
Operacije zožitve hrbteničnega kanala (spinalna stenoza).
Operacije fiksacije hrbtenice pri nestabilnih stanjih hrbtenice.
Operacije primarnih in sekundarnih tumorjev in gnojnih vnetij hrbtenice