Ortopedija LagunaMed

Ortopedija

V naših ortopedskih ambulantah LagunaMed združujemo vrhunske in mednarodno priznane specialiste ortopedske kirurgije, ki pokrivajo vsa ključna področja skeleta. Še posebej izpostavljamo našo kakovost na področju zdravljenja bolezni hrbtenice in rame. V svoji ekipi imamo tudi otroškega ortopeda. Ortopedi na podlagi kliničnih pregledov ugotavljajo vzroke težav z mišično-skeletnim sistemom in svetujejo dodatne diagnostične preglede. Po postavitvi diagnoze lahko svetujejo konzervativno zdravljenje ali invazivna zdravljenja.


V sklopu konzervativnega zdravljenja navadno svetujejo protibolečinska sredstva, druge vrste zdravil, fizioterapijo in kinezioterapijo. Med invazivna zdravljenja prištevamo lokalne posege, kot na primer infiltracije bolečih točk ali sklepov (t.i. blokade), punkcije sklepov ali tetivnih ovojnic, zdravljenje z regenerativnimi injekcijskimi terapijami (hialuronske injekcije). V primeru napredovalih oblik bolezni svetujejo operativno zdravljenje, ki se individualno prilagaja vsakemu pacientu in njegovi situaciji.
Namen pregleda pri ortopedskem kirurgu je zato predvsem ugotoviti od kod izvirajo težave pacienta in ali so te mehanske ali funkcionalne narave. Z razvojem stroke in obsežnega znanja, je prišlo do subspecializacije ortopedskih kirurgov, tako da se večina zdravnikov posveča le določeni telesni regiji.

Ortopedija LagunaMed
1

Hrbtenica

2

Rama

3

Koleno

4

Kolk

5

Stopalo in gleženj

6

Otroška ortopedija

ZDRAVNIKI, ki pokrivajo ambulatno ORTOPEDIJA

dr. Robert Košak, dr. med

Specialist kirurg za poškodbe in obolenja hrbtenice

doc. dr. Miha Vodičar, dr. med.

Specialist za kirurgijo hrbtenice

Boštjan Gosnik, dr.med

Specialist ortopedske kirurgije

asist. Borut Kovačić, dr. med.

Specialist ortopedske kirurgije

dr. Boris Poberaj, dr.med.

Specialist ortoped

Klemen Avsec, dr. med.

Specialist ortopedske kirurgije

Kristjan Černeka, dr.med.

Specialist artroplastike kolkov in kolen

dr. Bogdan Ambrožič, dr. med.

Specialist kirurg za poškodbe in obolenja ramenskega ter kolenskega sklepa in gležnja