Travmatologija LagunaMed

Travmatologija

Travmatologija se ukvarja s sanacijo poškodb skeleta in mehkih tkiv. Travmatologi usmerjajo diagnostiko in predlagajo najboljšo vrsto terapije (operativno ali konzervativno), tako za sveže, kot tudi zastarane oz. kronične poškodbe. V centru zdravja LagunaMed se poglobljeno ukvarjamo s poškodbami dlani, zapestja in komolca.

V grobem zdravljenje travmatologov razdelimo na:

Travmatologi morajo biti zaradi narave svojega dela na tekočem z diagnostiko in zdravljenjem poškodb vseh telesnih regij. V urgentni travmatološki ambulanti se namreč velikokrat znajdejo poškodovanci, ki imajo hudo poškodovanih več regij in organskih sistemov, v svojih ambulantah pa se nato redno srečujejo tudi z dolgoročnimi posledicami poškodb in kroničnimi poškodbami.

V okviru pregleda v naši ambulanti LagunaMed lahko pričakujete natančen klinični pregled kot tudi pregled dokumentacije in dosedanje diagnostike. Ko je diagnostika zaključena, vam bo travmatolog predlagal najbolj primeren način zdravljenja. V veliki večini primerov je po poškodbah dovolj konzervativno zdravljenje, ki vključuje počitek, protivnetno terapijo ter včasih tudi nošenje primernih opornic. Občasno lahko boleča mesta tudi infiltriramo (t.i. blokade). Če travmatolog oceni, da samo konzervativno zdravljenje ni priporočljivo, vam bo predlagal primerno operativno terapijo za vašo poškodbo. Pravočasna diagnoza in prilagojen načrt zdravljenja lahko bistveno povečata možnosti za uspešno sanacijo poškodb. Naš cilj je, da vam zagotovimo uspešno okrevanje in vam omogočimo vrnitev k vsakodnevnim dejavnostim z zaupanjem.

ZDRAVNIKI, ki pokrivajo ambulatno TRAVMATOLOGIJA

Jure Kos, dr.med.

Specialist travmatologije